Dorothy’s top 3 inspiratiebronnen

Brené Brown

Brené Brown heeft met haar werk over kwetsbaarheid een heel nieuwe invalshoek in persoonlijke ontwikkeling geopend. Bekend van haar TEDx talk in 2011, Brené geeft op een heel eigen manier inzicht in haar ontdekkingen als onderzoeker naar schaamte en het effect daarvan op haar leven. Haar tips over de vaardigheden en gewoonten van de “Wholehearted people” zijn waardevol en confronterend tegelijk. Ook haar boek staat vol juweeltjes. Mijn favoriete hoofdstuk: “Letting go of exchaustion as  a status Symbol and Productivity as Self-Worth.” Leer van Brené als je meer open wilt zijn, midden in het leven wilt staan en tips wilt om moed en waardigheid te ontwikkelen.

 

Naar haar site Bekijk haar boek

 

Superbetter

Dit is een boek dat ik via mijn man heb leren kennen. ‘Dit is een boek dat ik ook had willen schrijven’, zei hij. Gelukkig hebben we daar niet op hoeven wachten ;-), want Jane McGonigal heeft een revolutionair en inspirerend boek geschreven! In Superbetter draait het allemaal om de kracht van de speelse geest. En die speelse geest maakt je sterker, blijer, moediger en meer veerkrachtig. Want wanneer je het leven beschouwd als een spel, gelden er andere regels. Gaat het niet in 1 keer goed? In het echte leven zou je misschien door je “falen” worden gestopt, maar in een spel is het normaal dat je nogmaals probeert. Je ziet meer uitdagingen en minder problemen. Volharding, flexibiliteit en creativiteit worden gemakkelijker. Een krachtige methode; gefundeerd in wetenschappelijke theorie, lekker praktisch gemaakt met opdrachten die ‘quests’ worden genoemd, en ondersteund met internetsite en app! Een echte aanrader!

 

Bekijk de site Bekijk het boek

NLP

NLP staat voor Neuro Linquistisch Programmeren. Een technische term waarachter juist een heel interessante wereld schuil gaat; die van de innerlijke beleving. Je innerlijke beleving zijn o.a.  je gedachten, gevoelens, normen, waarden en overtuigingen. Deze zijn uniek en maken je tot wie je bent. Ze zijn met je meegegroeid terwijl je opgroeide en leerde. En ze zijn van grote invloed op hoe gelukkig je bent en hoe succesvol je bent, zowel in je werkende leven als je privéleven. NLP bestudeert die innerlijke beleving en geeft je handvatten hoe je bewust je innerlijke beleving kunt vormen zoals jij dat wilt. Sommige mensen zijn bang voor spinnen, anderen niet. Sommige mensen vinden spreken in het openbaar vervelend, anderen geven graag presentaties aan grote groepen. Toppers kunnen zich elke dag volledig inzetten, terwijl anderen al met grote moeite uit bed of van de bank af komen. NLP geeft je de keuze en helpt je bij de verandering die je wilt.

 

Boek: NLP voor dummies

Reageer hier onder!

Schrijf hier je bericht.

Share Button